“Bio je odličan student, imao je dobar posao”: Umjesto života iz snova sada bije bitku svog života

Ovako za “Blic” o svom prijatelju i njegovoj teškoj sudbini započinje priču Anđela Bolta. On je danas u Cirihu, a da bi se vratio putu koji je zaslužio potrebni smo mi.

Stefan Miljković (29) je mladić iz Inđije u Srbiji koji od marta ove godine vodi bitku svog života – nemilosrdnu, tešku, opaku borbu. Njegov neprijatelj u ringu je vrlo nepredvidiv i zove se rak, a još je prevrtljiviji jer je rak koji se desi jednom u milion – malopoznati tumor na plućnoj maramici. Stefan je bio taj jedan i sada mora da se uhvati u koštac sa njim i izađe kao pobjednik – kako su svi navikli od njega.

– Dugo je trpio bolove ispod lijevog rebra. Odlazio je i kod doktora, oni su ga vraćali govoreći da mu nije ništa. Onda je otišao sa majkom na more i doživio nesnosne bolove. Kada je majka vidjela koliko ga to boli, oboje su odlučili da nešto pothitno mora da se preduzme”, navodi Anđela za “Blic” i objašnjava da su se potom zaputili na VMA gdje je konstatovano da je u pitanju tumor i da mora što prije na operaciju.

Međutim, nakon što su ga otvorili, shvatili su da operaciju nije moguće ovdje uraditi, pa su mu samo izvadili tkivo kako bi uradili biopsiju koja je potvrdila da je riječ o izuzetno rijetkom tumoru plućne maramice, a operacija je bila moguća samo u Cirihu. Sa operacijom su stigli i troškovi koje Stefan i njegova majka ne mogu da iznesu.

Uz pomoć prijatelja, porodice i dobrih ljudi, Stefan je skupio 50.000 eura koliko je bilo potrebno za depozit kako bi otišao u Cirih na operaciju. Ona je izvršena na Svetog Nikolu. Nakon operacije utvrđeno je da je situacija komplikovanija nego sto je izgledalo i da ce Stefanu biti potrebna hemioterapija. Od kada je saznao da je bolestan on je izgubio i 10 kilograma.

Koliko će ga hemioterapije koštati, ali i boravak u bolnici kao i dopuna za operaciju koštati, još uvijek nije poznato, ali u pitanju je velika suma. Zato mu je otvoren i broj na srbijanskoj fondaciji Budi Human na kojoj se nalaze i brojevi žiro računa i telefona kako možete pomoći.