Nožem ubo policajca koji je skinuo ženu s vješala

Vukašinović je, inače, poznat po herojstvu i profesionalizmu, a prije dvije godine je spasio život jedne žene (31) – u zadnji čas presjekao je omču koju je sebi stavila oko vrata s namjerom da se objesi.

Napad na njega je lokalnoj policijskoj stanici prijavljen juče oko 8.45, nakon čega je Prodanović uhapšen.

Policajac, koji u tom momentu nije bio na dužnosti, prijavio je da je uboden nožem ispred svoje kuće. Policija je ubrzo otišla na mjesto događaja, a nedugo nakon toga i uhapsila Prodanovića“, kažu izvori “Nezavisnih“.

Kako dodaju naši sagovornici, dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Prodanović prvo verbalno napao komšiju, a onda ga nožem ubo u stomak.

Motivi napada se utvrđuju. U svakom slučaju, dosadašnja istraga pokazuje da napad nema veze s poslom koji policajac radi“, kažu naši izvori.

O svemu je, inače, obaviješten i dežurni tužilac, koji je slučaj okaraterisao kao nanošenje teških povreda, a policija je, tokom uviđaja, uspjela da pronađe nož za koji se vjeruje da je u ovom napadu korišten.

Iz policije su saopštili da je povrijeđeni muškarac prevezen u Dom zdravlja Šekovići, odakle je upućen u Bolnicu Zvornik na dalje zbrinjavanje. Tu je i operisan.

Pacijent ima jednu ranu na stomaku. Trenutno je stabilno, ali će ostati na liječenju sigurno tri do četiri dana“, kazali su za “Nezavisne” ljekari iz zvorničke bolnice.

Stanovnici mjesta Papraća tvrde da je Prodanović već duže vrijeme problematičan, te da je sklon opijanju. A onda, tvrde, nastaju njihovi problemi.

Čudno se ponaša, nazivao je noću ljude. Hoće popiti. On je već nekoliko godina udovac, a djeca su mu, mislim, u Srbiji“, kažu mještani za “Nezavisne”, te dodaju da je Vukašinović izuzetno pošten i dobar čovjek, da je oženjen i ima troje djece.

Vukašinović je, podsjetimo, u junu 2017. godine, kada je spasio ženu koja je pokušala da sebi presudi, izjavio da se ona već bila objesila kada su je pronašli on i S.M., a s kojim ona ima vanbračnog sina.

Sreo sam S.M. ispred prodavnice i s njim razmijenio nekoliko riječi, kada ga je supruga pozvala i rekla mu da je otišla da se objesi. Odmah smo otišli do kuće u kojoj je živjela, a njen sin je s balkona vikao da je otišla u šumu s konopcem. U autu sam slučajno imao čakiju pa sam je ponio sa sobom. Otrčali smo u šumu i ugledali tu ženu kako visi na drvetu“, rekao je tada Vukašinović.

Dodao je da je prava sreća što se lijeva ruka žene zaglavila u omču.

Da bismo je skinuli s vješala S.M. ju je držao za noge, da olabavi pritisak na vrat, a ja sam čakijom presjekao omču. Bila je u nesvijesti i masirali smo je da je povratimo. Kada je došla sebi, nije progovarala. S.M. ju je pitao zašto je to uradila, ali je ona nastavila da šuti“, izjavio je tada Vukašinović.


{$excerpt:n}