Lana Bijedić je pretučena šakama i nogama!

Kako saznaje “Avaz” u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, napokon su stigli i prvi rezultati brojnih vještačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Radi se, neslužbeno je potvrđeno za list “Avaz“, o rezultatima analize bioloških tragova nađenih na njenom tijelu, kao i onih izuzetih s lica mjesta te vještačenja njenog mobitela, koji je otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Također, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva. Među istražiteljima postoji nada da se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubice.

Dva mjeseca nakon ubistva naš izvor koji je direktno uključen u istragu otkrio nam je da je nesretna djevojka dokrajčena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz, piše “Avaz“.

Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubistva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu. S autobuske stanice u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag. Kasnije je izneseno da je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom silnih snimaka videonadzora s brojnih objekata, a navodno, to su potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, vještačenja dva automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tijela imao saobraćajnu nesreću, pretresi objekata, poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao tijelo u večernjim satima, kupališta Božjak, koje je Lana s majkom i prijateljicama često posjećivala, nisu donijeli nikakve rezultate.


{$excerpt:n}