Stotine građana na posljednjem ispraćaju svirepo ubijenom Edinu Zejćiroviću

 

Tužna povorka krenula je ispred porodične kuće ubijenog mladića, a dženaza je klanjana ispred džamije u Ratkovićima, nakon čega je na mjesnom mezarju obavljen i ukop.

Prethodno se grupa od oko stotinu građana okupila u brčanskom naselju Ilićka, tražeći od pravosuđa Distrikta maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića.

– Edin je bio moj prijatelj, družili smo se. Želimo samo pravdu, da se najstrožije kazne počionioci. I idemo da posljednji put ispratimo Edu – rekao je novinarima jedan od Edinovih prijatelja.

Osnovni sud Brčko distrikta odredio je pritvor osumnjičenima za monstruozno iživljavanje nad Zejćirovićem i njegovo ubistvo Suanu Haliloviću (40), Nihadu Hukiću (26) i Suvadu Djedoviću (22).

Četvrtoosumnjičeni za učešće u krvavom piru Samid Šabanović u bijegu je i za njim se traga.

Povodom ovog dogaja, a naročito nakon što je na društvene mreže i u medije procurio snimak iživljavanja nad ubijenim mladićem, građani su se okupili na Facebook grupi Pravda za Edina.

Traže maksimalnu kaznu za njegove ubice, a namjeravaju tražiti i izmjene krivičnog zakona kojim bi se podrazumijevale kazne doživotnog zatvora za počinitelje ovako monstruoznih krivičnih djela.

Iza Edina su ostali neutješni roditelji, kćerka, trojica braće, djed i nane, prenosi “Faktor“.

 

 

Svaka rijec je suvisna 😢😢😢😢 Neka dragi Allah podari lijepi Dzenet nasem Edinu porodici sabur i snagu 😢😢El-Fatiha😢😢😢😢

Gepostet von Kaduna Sabic Meskovic am Sonntag, 8. Dezember 2019