Monstrumi koji su ubili Edu moraju biti maksimalno kažnjeni

Građani Brčko distrikta za nedjelju u 10 sati zakazali su spontano okupljanje na platou ispred benzinske pumpe u naselju Ilićka dok će se građani sa područja Općine Čelić okupiti na poligonu osnovne škole kako bi krenuli na posljednji ispraćaj mučki ubijenom Edinu Zejćiroviću (31) iz Ratkovića.

Snimak koji je objavljen i kojeg imamo je digao ljude na noge. Onako nešto nije viđeno u ratu. Pa šta im je uradio da mu kidaju nokte, da uriniraju po njemu… Zbog toga, Brčaci, ma kako se zvali, izaći ćemo na ulice i tražiti da se monstrumi maksimalno kazne. Tražit ćemo da se uvede kazna doživotnog zatvora za takve monstrume, pedofile, silovatelje – kazao je jedan od osnivača Facebook pagea ‘Pravda za Edina’.

Policija Brčko distrikta u koordinaciji sa Policijskom upravom MUP-a TK uhapsili su Suana Halilovića (40), Nihada Hukića (26) i Suvada Djedovića (22). Intenzivno se traga za Samidom Šabanovićem koji je, navodno, pobjegao u Njemačku.

Oni su 17. novembra oteli Zejćirovića i na kanalu koji je povezan sa rijekom Savom počinili ubistvo na svirep i okrutan način. Na video snimku koji se proširio društvenim mrežama i koji je u posjedu velikog broja građana čuli su se monstruozni komentari i još monstruoznije iživljavanje nad Zejćirovićem.

Osumnjičenim za svirepo ubistvo je određena jednomjesečni pritvor, ali ogorčeni građani najavljuju kako će od Tužilaštva Brčko distrikta i Osnovnog suda u Brčko distriktu kontinuirano tražiti maksimalne kazne za njih.

Dženaza-namaz mučki ubijenom Edinu Zejćiroviću klanjat će se u njegovim rodnim Ratkovićima u nedjelju u podne, piše “Avaz“.

{$excerpt:n}