Svečanost u Mostaru: Brojne zvanice obilježile historijski trenutak za državu BiH

Među brojnim zvanicama, preuzimanje kontrole nad bh. nebom, od koje će naša zemlja imati ogromne benefite, obilježili su i funkcioneri i zvaničnici koji su dali značajan doprinos razvoju BHANSA-e i projektu preuzimanja kontrole nad bh. nebom.

Domaćin svečanosti bio je direktor BHANSA-e Davorin Primorac, a među brojnim zvanicama bili su i predsjedavajući Doma naroda BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, delegat u Domu naroda BiH i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, državni ministri finansija i odbrane Vjekoslav Bevanda i Marina Pendeš, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, direktor SIPA-e Perica Stanić i njegov zamjenik Đuro Knežević, bivši državni ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko, u čijem je mandatu urađen veliki dio posla kada je u pitanju preuzimanje kontrole nad bh. nebom… Prisutni su bili i direktori više javnih kompanija te brojne ličnosti.

Svečani prijem počeo je velikim vatrometom, a u programu kojeg su vodili Tarik Filipović i Adrijana Kurtišaj učestvovali su Ana Rucner, Nina Badrić, Aleksandra Radović i Halid Bešlić.

Prije toga, prikazan je i film o historijskom događaju preuzimanja kontrole nad bh. nebom, piše “Avaz“.

{$excerpt:n}