POSJETE // Razgovarali sa privrednicima iz ove zemlje: Izetbegović i Zvizdić u Saudijskoj Arabiji obišli sveta mjesta u Meki i Medini

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, na poziv Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj za zemlje Balkana i Istočne Evrope, borave u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
Izetbegović i Zvizdić zahvalili su direktoru Regionalnog ureda muslimanskog svijeta Abdulahu bin Rahmatalahu Kariju na dobrodošlici te su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosom dvije zemlje.

Jedna od tema razgovora bila je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije te mogućnosti investiranja ove zemlje radi jačanja privrede BiH.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
Izražena su očekivanja da će se bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti i u narednom periodu.

– Izetbegović i Zvizdić obišli su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji sveto mjesto muslimana u Meki, obavili vjerski obred umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji u Medini te obišli mezar Božijeg poslanika Muhammeda, a. s., i Sahat-kulu – saopćeno je iz SDA.