SIPA zaplijenila oko 100 kilograma droge na području Trebinja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u nedjelju su na području Trebinja, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “A1”, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, ukupne težine oko 100 kilograma. Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, naveli su iz SIPA-e.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz neovlašteni promet opojnim drogama. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje,piše Fokus

Gore navedene aktivnosti provedene su po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, zaključili su iz SIPA-e.


{$excerpt:n}