Haos u Zavodu Pazarić: Radnice u suzama, djeca uznemirena

Jedna od njegovateljica u Pazariću potvrdila je za “Avaz” da je situacija neizdrživa od jučer, otkako je smijenjen i direktor Redžep Salić.

Imam jedno dijete 32 sata nije spavalo, sklono je samopovređivanju, ne znamo šta da radimo, svi smo uznemireni, situacija je veoma teška. Ranije se vikendom u našem zavodu nije čula muha, a sada su djeca uznemirena i zbog posljednjih dešavanja, novinarskih ekipa, policije i inspekcije – rekla je njegovateljica.

Reagirao je i bolničar uposlen u ovom zavodu, i to nakon pisma koje su jučer uputile uposlenice.

Želim kao građanin ove države da izrazim nezadovoljstvo zbog situacije u Zavodu Pazarić. Politika je smijenila čovjeka koji je prvi ovdje nešto ukazao i pokušao nešto uraditi. Sada, i kao uposlenik Zavoda, želim reći da su godinama pljačkali ovu djecu, a sada već bivši direktor Redžep Salić je samo pokušao to zaustaviti, ali je očigledno dodirnuo u osinje gnijezdo. Neka nas svi gaze i ponižavaju, ali i ovi što su objavili fotografije svezane djece neka dođu i provedu sat s tom djecom – rekao je bolničar iz Pazarića.

Sinoć je u Pazariću bila posebno teška noć. Prema saznanjima, radnice iz prve smjene, kao i one s bolovanja, sinoć su se vratile na posao kako bi pokušale umiriti štićenike.


{$excerpt:n}