Kuldija lociran putem signala mobitela: Kolege žrtve u strahu

On je saslušan te je zadržan u policijskim prostorijama na 24 sata, poslije čega će biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca.

Radne kolege nesretne žene tokom jučerašnjeg dana su i same bile u strahu.

Kako je jedan od njih kazao, Kuldija nema nikakve veze s njihovom firmom niti ga je Mešić ikad spominjala. Nije im poznat ni kao eventualni saradnik ili klijent firme.

Teške povrede

Mešić je zaposlena kao sekretarica u jednoj firmi na Baščaršiji, a ranjena je s dva hica jučer oko osam ujutro, kada je krenula na posao. Pogođena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubistva.

Mahir Kuldija – Avaz.ba

Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, se*sualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identificiran je osumnjičeni, koji se dovodi u vezu s izvršenjem ubistva u pokušaju te je potom lociran i uhapšen jutros u 2.15 sati (jučer, op. a.) na području općine Stari Grad – kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol

Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da će se to iskristalizirati tokom istrage.

Bogat dosje

U lociranju osumnjičenoga učestvovali su i agenti Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). On je navodno lociran putem signala mobitela. Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosje.

Kuldija je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva, nanošenja teških tjelesnih povreda i razbojništava, a robijao je u zatvorima u Sarajevu, Zenici i inozemstvu.


{$excerpt:n}