Povećano interesovanje za posao u Njemačkoj

BERLIN, Za posao u Njemačkoj ove godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, preko projekta „Triple Win“ koji zajednički sprovode Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, saopšteno je danas.

njemačka posao

To je skoro 100 kandidata više u odnosu na prethodnu godinu, kada se prijavilo 275 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera.

Sljedeći konkurs za posao u Njemačkoj preko projekta „Triple Win“ biće objavljen početkom decembra, dok je selekcija kandidata planirana za početak naredne godine.

„Triple Win“ je jedini projekat koji je rezultat međudržavnog dogovora Srbije i Njemačke, i isključivo posreduje u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara. Kandidati ne plaćaju nikakve nadoknade za posredovanje, niti projekat ostvaruje profit u Srbiji, jer sve troškove projekta snose njemački poslodavci.

Prijavljivanje za učešće na projektu je isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je, pored evidentiranja svih prijava, takodje zadužena za proveru da li ugovor o radu, koji je ponudjen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Srbije.

Svi poslodavci su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Njemačkoj.

Projekat „Triple Win“ osim u Srbiji posluje i u Bosni i Hercegovini i na Filipinima.

Чланак Povećano interesovanje za posao u Njemačkoj се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL – Capital.ba.


{$excerpt:n}