Policija uhapsila Zeničanina koji je udario dva pješaka i pobjegao

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), vozač je najprije skrenuo u pravcu Goraždanske ulice, na mjestu gdje je izričita zabrana skretanja.

– Zatim je u zoni pješačkog prijelaza ostvario kontakt s pješakom. Nakon kraćeg razgovora s pješakom, vozač napušta mjesto nesreće i udaljava se u nepoznatom pravcu, ne obavještavajući policiju o nezgodi – kaže Alić.

Iste večeri, dodaje Alić, u 21:45 sati, u Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića skrivio je novu saobraćajnu nesreću na pješačkom prijelazu.

– Tom prilikom, pješakinja H. A. (18) zadobila je lakše povrede, a vozač se udaljio se s mjesta nezgode. Poduzetim intenzivnim aktivnostima policijski službenici policijskih stanica Crkvice i Centar došli su do saznanja i utvrdili da je obje nesreće skrivio A. D. (25), koji je pronađen i sankcioniran – ističe Alić.

Kako saznajemo, zbog prouzrokovanja nesreća i bježanja s lica mjesta, vozaču će biti izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, kazneni bodovi i enormne novčane kazne, prenosi “Avaz“.


{$excerpt:n}