Edin Džeko o Rominim navijačima: “Ne kontam šta je tim ljudima u glavi”

Govoreći za La Stampu uoči kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo naredne godine između BiH i Italije, koja se igra u petak, Džeko je priznao kako je Roma lošija bez legendarnog dvojca.

“Nešto je izgubljeno. Oni su pokazivali karakter, na terenu i van njega. Sada je na meni, Faziju, Kolarovu, Florenziju i Miranteu da vodimo mlađe igrače”, objasnio je 33-godišnjak.

Džeko je bio kapiten Vučice otkako je Florenzi kod novog trenera Paula Fonsece preselio na klupu.

“To je traka koja te nosi. Igrači poput Tottija i De Rossija su je nosili u prošlosti. Ali, spreman sam”, rekao je.

Džeko je ljetos bio povezivan s prelaskom u Inter, ali otkrio je da je ostao nakon razgovora s Fonsecom.

“Prijelazni rok je dug, ali prvog dana priprema pričao sam s novim trenerom i rekao mi da me treba u Romi”, rekao je Džeko.

Naš napadač je komentarisao i situaciju s utakmice između Rome i Napolija, kada su domaći navijači vrijeđali goste na teritorijalnoj osnovi.

“Dobro je što su nakon moje intervencije prestali sa skandiranjem. Stvarno ih ne razumijem. Igrao sam s momcima iz svake države, svi smo braća. Ne kontam šta im je u glavi, pojedini ljudi trebaju ostati kući, na stadionu nisu korisni”, poručio je Džeko.

Podsjetimo, bh. veteran je došao u Romu iz Manchester Cityja 2015. godine i od tada je postigao 93 pogotka u 194 utakmice za klub s Olimpica, prenosi “Klix“.


{$excerpt:n}