Sarajevo: Jednu osobu ugušio dim požara, izgorjela dva automobila

Kako je potvrđeno iz Operativno centra Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usljed gutanja dima.

Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik, a još dvije osobe su zbog povreda prevezene na Klinički centar univerziteta u Sarajevu, javlja klix.

Naime, u sarajevskom naselju Stup jutros je došlo do požara u podzemnoj garaži stambenog nebodera prilikom čega su izgorjela najmanje dva automobila, pišu “Nezavisne“.

Kako je potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava o požaru zaprimljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a likvidiran u 6:30. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali razvaliti kako bi ušli i lokalizpvali požar.

“Iznosili smo djecu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa – puno dima”, rekao je jedan od stanara.

Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno.