Pijani državljanin BiH napravio haos na autoputu u Njemačkoj

Državljanin BiH nalazio se za upravljačem audija koji se kretao u pravcu Minhena. Svjedoci iza izlaza Iršenberg primijetili su da se vozilo kreće znatno brže od ograničenja 100 km/h, piše “Merkur”.

Neposredno prije narednog odmorališta “Seehamer Lake” vozač audija je naglo skrenuo lijevo, udario u ogradu autoputa, odbio se udesno, potom bočno sudario s jurećim automobilom i šleperom.

Nakon sudara audi se ponovo odbio ulijevo i zaustavio tik uz ogradu. Čim su ostali učesnici u saobraćaju potrčali da pruže pomoć lakše povrijeđenom 34-godišnjem vozaču osjetili su jak miris alkohola.

Na mjestu nezgode izvršen je alko test koji je šokirao policiju: vozač je jurio autoputem s 2,42 promila alkohola u krvi.

On i njegov 32-godišnji suvozač prebačeni su u obližnju bolnicu s lakšim povredama. Ostali akteri nezgode prošli su bez povreda, prenosi “Radio Sarajevo“.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 evra, a na čišćenju autoputa angažovana je dobrovoljan vatrogasna brigada Iršenberg.

Državljanina BiH sada čeka krivični postupak zbog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja i izazivanja udes u kojem je bilo lakše povrijeđenih osoba.