Velika akcija na uređenju infrastrukture u Seoni

Velika radna akcija, slobodno možemo reći za primjer ostalima, održava se danas u Seoni. Oko stotinjak mještana Seone, što volonterskim radom, što donacijama, danas uređuje infrastrukturu u ovom mjestu, uređuju se kanali, nasipaju bankine, krči se rastinje koje ugrožava puteve …

Akcija se odvija na potpuno dobrovoljnom principu i za pohvaliti je veliki odziv građana. Ovakav jedan pozitivan primjer odnosa građana prema infrastrukturi u svom mjesto prepoznao je i gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović i Gradska uprava, i ovom prilikom pomogli su građanima Seone sa oko 200 tona rizle sa prevozom, a ukoliko bude potrebe biće obezbijeđene i veće količine.

“Drago mi je da sam danas ovdje u Seoni na ovoj, za naše uslove nesvakidašnjoj akciji. Građani Seone su svijetli primjer kako se vlastitim angažmanom može učiniti dosta toga na poboljšanju uslova u lokalnoj zajednici, da se direktnim radom građana mogu riješiti brojni problemi efikasano i jeftino. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji, a Seona je svakako primjer i ostalima, a Gradska uprava će uvijek biti na raspolaganju i pomoći će i ovu i sve slične akcije i u drugim mjesnim zajednicama”, rekao je gradonačelnik Srebrenik dr. Nihad Omerović”.

Pokretači današnje velike akcije Suad Musić i Adi Mehinović zahvaljulju se Gradskoj upravi i svim mještanima i privrednicima na jako dobrom odzivu, istakavši da je vrijednost radova oko 6-7 000 maraka i da je sve urađeno na potpuno dobrovoljnoj bazi, dok bi troškovi bili možda i 5-6 puta veći da se za sve angažovala neka firma kao izvođač radova.

Objava Velika akcija na uređenju infrastrukture u Seoni pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}