Na Alipašinom Polju odana počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim učenicima

U povodu 26. godišnjice njihove pogibije Osnovna škola “Fatima Gunić” organizirala je trodnodnevne aktivnosti u okviru manifestacije “Dani sjećanja”.

Učenici ove škole na čelu s ravnateljem Hajrudinom Ćuprijom i ostalim zaposlenicima danas su uz prisustvo obitelji ubijenih, brojnih izaslanstava i ostalih sugrađana na Trgu ZAVNOBiH-a i ovaj put na dostojanstven način odali počast onima kojima su obećali da će ih otrgnuti od zaborava i svoj zavjet i dalje ispunjavaju, prenosi “BHRT“.

Prethodnih dana, sve novogradske škole odazvale su se 7. memorijalnom turniru koji je organiziran za dječake u nogometu i odbojci za djevojčice. Prvo mjesto u nogometu osvojila je ekipa Osnovne škole “Sokolje”, drugo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” i treće mjesto je ekipa Osnovne škole “Meša Selimović”, a u odbojci prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole “Osman Nakaš”, druga je ekipa Osnovne škole “Behaudin Selmanović” i treće mjesto je ekipa Osnovne škole “Sokolje”, priopćeno je iz Osnovne škola “Fatima Gunić”.

{$excerpt:n}