Ni traga o mladiću koji je nestao prije 10 dana: Otac na lijekovima, ne ustaje iz kreveta

Ovim riječima započinje govori jedanog od drugara Časlava Živojinovića (24), mladića iz okoline Smedereva koji je nestao bez traga 29. novembra, nakon što je svojoj porodici kazao da ide u grad, sjeo u automobil i više se nije vratio.

Njegov nestanak posebno je uznemirujući jer je neposredno prije odlaska poslao dvije poruke, koje ukazuju na to da možda ima namjeru da digne ruku na sebe.

– I dalje ništa ne znamo, nema nikakvih novih informacija. Povremeno se neko javi da kaže da ga je vidio na raznim mjestima. Odlazili smo tamo, tražili, ali nikakav trag nismo našli. Ni policija nam ne daje informacije jer kažu da je u toku istraga – priča očajni prijatelj ovog mladića.

Prije odlaska u nepoznato, Časlav je u jednoj od dvije poruke koje je poslao, najavio da odlazi i da se “sve danas završava”.

– Brate, izvini što se ovako priča završava, u velikom sam haosu. To je kao jedan veliki mutan vir. Sve se danas završava. Zbogom, brate moj… Volim te. Čuvaj mi moje… A onu klošarku… na sahranu nemoj da pustiš. Kad me nađu, ti znaš šifru od telefona, ostavio sam neke video-zapise. Zbogom.

Drugu poruku poslao je djevojci i u njoj napisao da je samo još jednom želio da je zagrli.

– Krivo mi je što nisam mogao još jednom da te zagrlim. Ne šalim se… Samo sam želio da se oprostim od tebe. Zbogom još jednom. Volim te. Čuvaj se. Više ne mogu ovako – napisao je Časlav.

U danima potrage, kako su njegovi prijatelji ispričali za Blic po svemu sudeći najgore trenutke svog života provodi njegov otac. Bolestan je, a njegov odlazak zakovao ga je za krevet.

– Nesrećni čovjek je očajan, pod lijekovima. Ne može da ustane iz kreveta – kazao je kratko drugar.

Prethodno je drugarica nestalog mladića objasnila da se svi njegovi prijatelji često odlaze kod njega, govore mu pozitivne stvari, jer ne žele da padne u potpuni očaj.

Stric nestalog mladića kazao je da jedino što oni žele da znaju jeste da li Časlav živ, ma gdje bio.

– Imao je teško djetinjstvo, kao i njegov godinu dana stariji brat Vladislav. Odrasli su bez majke. Ostavila ih je deseti dan po Časlavovom rođenju. Moj brat Miroslav mučio se da odgoji sinove. Iako invalid od mladosti, iškolovao ih je, zaposlili su se. Časlav radi u “Željezari”. Dobri su i vrijedni momci. Smo želimo da je živ, da je pobjegao negdje, da izazove pažnju. Ali, ostavio je poruke koje lede krv u žilama – ispričao je on Večernjim novostima.

Podsjetimo, Policijskoj upravi u Smederevu nestanak Časlava Živojinovića prijavljen je 29. oktobra u popodnevnim časovima. Policija je odmah raspisala centralnu objavu za njim i obavjestila sve policijske uprave na teritoriji Srbije o nestanku mladića, prenosi “Hayat“.