Otac ubijene Sanele: “Bila je divna osoba, dragi Allah je tako odredio”

Da sam znao šta se dešava, ja bih njemu presudio prije. Eto, presudio je sam sebi – kazao je u ispovijesti za “Avaz” penzionisani policajac Kasim Kulašević, otac Sanele Trstene, koju je u utorak hicima iz automatske puške ubio Nedžad Čaušević, s kojim je jedno vrijeme bila u vezi.

Velika tuga

Sanela je ubijena u Nedžarićima. Krenula je, kao i svakog dana, na posao u tržni centar ‘Bingo’ na Stupu. Nedostajalo je nekoliko stotina metara da stigne. No, Nedžad ju je presreo i ubio je pucajući joj u leđa dok je pokušavala pobjeći. Čaušević je ranio još jednu ženu na obližnjem parkingu te pobjegao prema Krupcu, gdje se raznio bombom.

Velika tuga jučer u porodičnoj kući Kasima Kulaševića u sarajevskom naselju Ahatovići, gdje je Sanela živjela s roditeljima, bratom i maloljetnim sinom iz prvog braka.

Nemojte me ništa pitati, bila je divna osoba, dragi Allah je tako presudio – ovim riječima dočekala nas je sinoć Sanelina majka Zada, pozivajući nas ljubazno u svoj dom dok ne dođe njen suprug Kasim.

Sanelin otac i brat bili su u gradu. Obdukcija je jučer obavljena, valjalo je sve pripremiti za dženazu. Samo što nas je Zada ponudila da uđemo, pred kućom se pojavio Kasim. Odmah je pristao da govori o svojoj kćerki.

Locirao mobitel

– Sanela je bila dobra osoba, dijete je svoje odgojila kako treba, snalazila se, radila. Dolazile su nam njene kolegice, sve najbolje su o njoj kazale. Bila je vrijedna, snalažljiva i vidi kako je dijete odgojila – govorio je Kasim pokazujući ponosno na svog unuka.

O svojoj vezi s Nedžadom malo toga je Sanela govorila roditeljima. Nije ih htjela opterećivati.

Ne znam je li joj prijetio ili joj je nudio brak. Ona nije htjela govoriti, ništa ne znam. Tog čovjeka sam malo iz viđenja poznavao. Policija nas je obavijestila da ju je ubio. Ja sam locirao njegov mobitel preko prijatelja u ‘Telecomu’. To su sve moje kolege policajci koji su sve ekstra odradili – kazao je Kasim.

Krivični postupak se obustavlja

Obdukcija ubijene Sanele Trstene pokazala je da je na licu mjesta umrla od iskrvarenja uzrokovanog prostrelnim ranama nanesenim iz automatske puške.

Krivični postupak u ovom predmetu se obustavlja, jer je osumnjičeni izvršio samoubistvo – kazala je jučer Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva.