Skrivio sudar, bježao pa udario učenike i zabio se u prodavnicu

Vozač V.P. je upravljajući vozilom škoda oktavia oduzeo prvenstvo prolaza u ulici Josipa Juraja Štrosmajera i sudario se sa dva vozila marke pasat kojim su upravljali P.M. i D.G. Vozač je nastavio da bježi i u raskrsnici ulica J. Čampare i Željeznička udario je dvojicu učenika 2004. i 2003. godište koji su prelazili ulicu preko pješačkog.

Prema riječima očevidaca, ni tu se nije zaustavio, već je nastavio bježati, ali je zbog neprilagođene brzine na udaljenosti od oko 300 metara udario u zgradu, tačnije u dio gdje se nalazi prodavnica.

Kako su rekli portalu “Klix“, mladić je izašao iz vozila i počeo da bježi te se sakrio u svom stanu. Policijski službenici su opkolili ovo područje i uhapsili ga oko 21:20 sati.

V.P. se tereti za krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Policija je pretresla njegov stan i vozilo po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Povrijeđeni učenici su prebačeni na KUM bolnice u Brčkom gdje su im srećom konstatovane lakše povrede, a na vozilima koje je udario ranije je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčkog koji će nastaviti rad na ovom slučaju nakon što osumnjičeni bude predat u njihovu nadležnost.