Optuženi suprug za ubistvo Jelene Marjanović tvrdi da nije kriv: Jelenu je ubio psihopata

Zoran Marjanović izjavio je juče pred Višim sudom da nije kriv i da je njegovu suprugu mogao zvjerski da ubije ili „neki psihopata, ili neko ko je bio opsjednut njom“, saznaje “Kurir“.

Iznoseći prvi put javno odbranu, on je rekao da smatra da je „od prvog dana žrtveno jagnje, ali da će se do nekih imena doći kasnije“.

Imali smo lijep brak

– Dok budem hodao ovom zemljom, željet ću da se ubica moje supruge i njegovi saučesnici pronađu i stanu ovdje gdje ja sada stojim. Od tog dana ne prestajem da razmišljam, vjerujte mi, ne znam da li je prošlo ijedno veče, pričam vam ovo iz srca i ne želim da zvučim patetično, a da ne razmišljam kome je ona mogla šta da skrivi, da tako životinjski bude ubijena. Ona je ženica koja se nikada nije posvađala sa nekim. Upoznao sam svakakve ljude u pritvoru, to je mogao da učini ili teški psihopata, ili neko je bio opsjednut njom – rekao je juče stojeći za sudskom govornicom Zoran Marjanović.

Na pitanje sudije da li je imao povjerenja u svoju suprugu, rekao je da je Jeleni apsolutno vjerovao i da je ona bila „fenomenalna majka, brižna žena i besprekorna domaćica“.

– Naš brak je bio da ga svako poželi. Ne vidim razlog da neko naudi meni, a pogotovo ne njoj – rekao je Zoran i detaljno objasnio da su tog dana on, supruga i njihova kćerka Jana otišli na nasip jer je Jelena htjela da trči. On je ostao sa kćerkom, a onda su lagano krenuli nasipom, i sve je bilo uobičajeno dok nije shvatio da je prošlo dosta vremena, a da njegove supruge nema na vidiku. Dok se sa kćerkom kretao po nasipu, zaustavljao je ljude i pitao ih da li su vidjeli ženu koja je trčala, ali mu, navodno, niko od njih nije odgovorio potvrdno.

– Zvao sam Jelenu, nije se javljala. Postila je, uplašio sam se da joj nije pozlilo. Zastajkivao sam, ali sam se trudio da ne prenesem zabrinutost na dijete. Kada sam shvatio da je nema, počeo sam da dozivam njeno ime iz sveg glasa – ispričao je i naveo da je potom počeo da zove brata i prijatelja policajca kako bi mu pomogli da potraže Jelenu, ali i obavijeste policiju.

Ostali na nasipu

On je, odgovarajući na pitanja odbrane i sudije Jelene Škulić, pošto na pitanja tužilaštva nije želio da odgovara, objasnio i da se od kćerke Jane nije odvajao ni na trenutak, tj. da ne stoje navodi optužnice da je dijete ostavio na nasipu, a on na nekoliko metara dalje u kanalu ubio suprugu.

– Jana i ja ni za korak nismo sišli sa nasipa, bila je svjesna da je mama nestala – ispričao je Zoran.