Gradina sa igračem više savladala Slogu

U okviru druge lige FBiH-grupa sjever u Srebreniku je odigran meč 13 kola između domaće ekipe OFK Gradina i FK „Sloga“ Tojšići. Po prognozama nogometnih stručnjaka to je trebao biti meč u kome će domaćini sigurno slaviti i ostati i dalje jedan od kandidata za ulazak u Prvu ligu FBiH.

No, nije sve bilo onako kako su mislili domaći igrači i njihovi navijači, pogotovo u prvom poluvremenu, koje je završeno bez pogodaka 0:0. U tom dijelu meča zabilježena je samo jedna prava prilika za domaćine kada je kapiten Andrić primio loptu na nekih šesnaest metara od mreže gostiju, ali nije najbolje reagovao jer je njegov šut završio pravo u golmana gostiju.

Treba reći da su gosti iz Tojšića bili ravnopravan protivnik sve do 35. minute, kada je Sloga ostala sa igračem manje. Naime, igrač Sloge je simulirao prekršaj, da bi glavni sudac Hodžić, na asistenciju pomoćnog Mensura Berbića pokazao direktan crveni karton igraču Sloge – Šabiću. Na iznenađenje mnogih i uz burne proteste igrača gostiju sudija nije promijenio odluku.

U drugom poluvremenu Gradina je sa igračem višem došla u vodstvo u 49. minuti iz sumnjivo dosuđenog penala. Siguran sa bijele tačke bio je Husetović . Na povećanje rezultata čekalo se do 57 minuti kada je Delić pogodio za 2:0. Na 3:0 povisio je Ordagić u 71 minuti, a konačnih 4:0 djelo je Fazlića u 83 minuti, a što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Nakon ovog kola Gradina ostaje na drugom mjestu na tabeli i zaostatkom od pet bodova za vodećom Seona, dok Sloga se nalazi u donjem dijelu tabele i predstoji joj grčevita borba za opstanak.

https://tkportal.ba/2019/03/17/pogledajte-varnice-na-terenu-i-atmosferu-sa-tribina-u-derbiju-bosne-i-sloge/
https://tkportal.ba/2019/03/23/sloga-u-tojsicima-s-31-savladala-radnicki-iz-lukavca/