Presudio joj na njen rođendan: Monstruoznom ubici vanbračne supruge potvrđeno 12 godina robije

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Radovančev osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i šest mjeseci, jer mu je sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora od osam mjeseci za drugo krivično djelo.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva.

Kćerka ubijene žene i njihovo zajedničko dijete bile su u stanu u vrijeme ubistva 21. novembra 2017.

One su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahtjeva upućene na parnicu.
Radovančev je proglašen krivim što je smanjenih sposobnosti da shvati značaj svojih djela i “usljed odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, kao negativnih afekata bijesa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu”, navodi se u presudi.

Kobnog dana u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živjeli došlo je do jedne od njihovih svađa u prisustvu kćerke ubijene žene iz prvog braka, rođene 2006. godine i zajedničke jednomjesečne bebe, koja se nastavila u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su djeca ostala u sobi.

Radovančev je prijetio ženi da će je zaklati, zbog čega je njena kćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dijete i učinilo.

Nakon toga je kuhinjskim nožem zadao ženi jedan ubod u predjelu grudnog koša nanjevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mjesta preminula.

Mediji su pisali da je Mijatovićevu ubio na njen 30. rođendan, dok su očekivali goste, prenosi “Tanjug”.

{$excerpt:n}