Uhapšen muškarac koji se sumnjiči da je pojeo trojicu prijatelja jeo i mačke, pse, ptice…

Na sjeveru Rusije prije nekoliko dana uhapšen je 51-godišnjak, za sada nepoznatog identiteta, zbog kanibalizma i višestrukog ubistva nakon što je policija s njim povezala tri identificirane djelimično pojedene ljudske žrtve, ali i ostatke mačaka, pasa i manjih životinja. Muškarac se sumnjiči da je pojeo životinje, kao i troje muškaraca s kojima se sprijateljio i pio alkohol. Kada su žrtve zaspale, navodno ih je ubio nožem, a zatim izrezao, piše BBC.

Njihove kosti pronađene su u vrećama ostavljenim u jezeru ili rijeci u blizini grada Arhangelska. Ruski istražni odbor (SK) izdao je 29. oktobra saopćenje o osumnjičenom i objavio videosnimku njegova hapšenja. U saopćenju se navodi da je osumnjičeni mentalno zdrav i da je već imao jednu krivičnu prijavu.

Ubistva su se navodno dogodila 2016. i 2017. godine, ali su istražitelji tek nedavno identificirali žrtve, jer su za to bila potrebna forenzička testiranja. Dvojica muškaraca nisu imala bližu rodbinu, dok se treći preselio u drugi grad u potrazi za poslom.

Iz SK su izjavili da je, osim kanibalizma, optuženi redovno ubijao i jeo mačke, pse, ptice i druge male životinje čije su kosti pronađene u vrećama, pomiješane zajedno s ljudskim kostima.

Navodno se osumnjičeni uselio u stan žrtve za koju je tvrdio da je otišla potražiti posao u drugi grad. Rekao je žrtvinim roditeljima da je dogovorio kako će on paziti na stan njihovog sina,piše Avaz