‘Edi je došao iz Njemačke dan prije, sjeo je u auto i poginuo zajedno sa djevojkom…’

Međimursko naselje Peklenica zavijeno je u crno. Svi su šokirani, a mnogi ni ne pronalaze riječi za ovakvu strašnu tragediju. U nesreći u srijedu je poginuo njihov mještanin Edi, njegova djevojka i Edijeva susjeda Rozalija

Ne znam što bih rekao osim da smo svi šokirani. Edija znam godinama i bio je pristojan mladić. Strašno mi je žao, ispričao nam je mještanin međimurskog naselja Peklenica, nedaleko od Murskog Središća, gdje je u srijedu u stravičnoj nesreći poginuo Edi N. (22), njegova djevojka Žaklina M. (23) te Edijeva susjeda Rozalija G. (77), a još dvije Edijeve susjede zadobile teške ozljede.

Peklenica je zavijena u crno. Naselje je u šoku, ne pamte ovakvu tragediju. Svi su duboko potreseni i rijetki su oni koji mogu i žele nešto reći o nesreći.

– Vjerujem da je stotinu puta prošao tom cestom tako da poznaje svaki pedalj. Što se dogodilo ne mogu komentirati, osim da mi je strahovito žao. Danas sam došao iz Njemačke, gdje radim i, umjesto veselja što sam stigao kući, dočekala me strašna tragedija. Kako sam godinama u inozemstvu, nisam se u zadnje vrijeme sretao s Edijem koji je neku godinu mlađi od mene. Užas, pravi užas – dodao je mještanin Peklenice.

Kako kažu ostali mještani, Edi je također radio u Njemačkoj. U utorak je došao kući na produženi vikend. Dan kasnije, u srijedu, otišao je u Ivanovac, mjesto nedaleko od Peklenice. S djevojkom Žaklinom je sjeo u BMW i krenuli su Županijskom cestom preko Čakovca za Peklenicu. U blizini naselja udarili su u auto u suprotnom traku. Njime je upravljala Edijeva susjeda (66) koja je vozila drugu susjedu Rozaliju G. (77) na terapije u Čakovec. S njima u autu je bila i unuka vozačice, također Edijeva susjeda.

Mještani kažu kako je sudar bio stravičan. Edi i Žaklina na mjestu su poginuli, a Edijeve susjede u drugom automobilu zadobile su teške ozljede. Unatoč naporima liječnika Županijske bolnice u Čakovcu, susjeda Rozalija je ubrzo podlegla ozljedama.

Kako doznajemo, Rozalija i vozačica drugog automobila te njena unuka sve žive u krugu 300 metara od Edijeve kuće. On je iza sebe ostavio roditelje, dva mlađa brata i mlađu sestru.

U policijskom priopćenju nakon očevida, kojeg su proveli u suradnji s Općinskom državnom odvjetnicom, stoji da Edi, krećući se automobilom iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, nije prilagodio brzinu kretanja stanju ceste koja je bila skliska od kiše. Pri izlasku iz zavoja na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad vozilom. Zanio se, prešao u suprotnu prometnu traku te udario u drugi automobil. Prilikom izvlačenja unesrećenih iz vozila pomagali su i pripadnici Javne vatrogasne postaje Čakovec te pripadnici DVD-a.

izvor: 24sata.hr