Gračanički srednjoškolci klupe zamijenili radnim mjestima

U organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH Gračanica, u petak je održan „Socijalni dan“.

Pored brojnih gračaničkih privrednika koji su podržali ovaj projekat, podršku je dala i Gradska uprava Gračanica. Ovom prilikom učenici završnih razreda srednje škole, na jedan dan su mijenjali šeficu Službe za upravu i društvene djelatnosti i šeficu Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove.

“Jedno prelijepo iskustvo. Bilo je jako interesantno vidjeti sve te ljude kako rade, koje poslove izvršavaju, njihova radna mjesta i tako dalje. Svi u opštini su jako ljubazni, dragi i otvoreni za upoznavanje omladine sa cijelim sistemom.

Još jednom, jako interesantno i poučno iskustvo puno novih poznanstava i saznanja. Također mislim da bi svi srednjoškolci trebali iskusiti dio tog dana i vidjeti kako izgleda jedan radni dan u nekoj državnoj instituciji ili preduzeću“, rekao je Sanjin Pripoljac.

Glavni cilj ovog projekta je da mladi steknu prvo radno iskustvo.

Grad Gračanica je jedan od svjetlijih primjera pružanja podrške mladima kako u sticanju radnog iskustva kroz volonterski staž, tako i stipendiranje učenika što je i ovom prilikom dokazala.