Ubile bebu i stavile u crnu vreću: Policija zatekla krvave čaršafe u stanu gdje se tinejdžerka porodila

Ovaj slučaj se desio krajem prošle sedmice, a u javnost je dospio tek sad, i to slučajno, jer su organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice, piše “Srpskainfo“.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo je potvrđeno da je zbog krivičnog djela čedomorstvo lišena slobode maloljetna osoba. Na prijedlog Tužilaštva sud joj je odredio adekvatnu mjeru smještaja.

Istovremeno, pritvor je određen i punoljetnoj osobi zbog krivičnog djela pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela – dodali su u Tužilaštvu.

Nezvanično se moglo saznati da se ovaj slučaj desio 8. oktobra te da se maloljetnica (starosti 15-16 godina) porodila u stanu na Alipašinom Polju, nakon čega je usmrtila svoje tek rođeno dijete.

Maloljetnici je u porođaju, navodno, pomagala njena majka. Zbog obilnog krvarenja nakon poroda, maloljetnica je odvezena u Hitnu pomoć, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, a potom je transportovana na Odjeljenje ginekologije bolnice Koševo.

Čim su konstatovali da se radi o krvarenju nakon poroda, ljekari na Ginekologiji su obavijestili policiju.

Policijska patrola odmah je došla u stan u kojem se maloljetnica porodila. Unutra su našli krvave čaršafe na krevetu, a bebu je majka maloljetne porodilje stavila u crnu vreću i predala policiji.

Ovo je treći slučaj čedomorstva u posljednja četiri mjeseca.