Hamburg: Željko izbo bivšu suprugu pred trogodišnjim sinom

Željko M. (43), državljanin Srbije, uhapšen je u njemačkom gradu Hamburgu zbog sumnje da je pokušao ubiti bivšu suprugu Madlen K. (32), i to naočigled njihovog trogodišnjeg sina!

Kako prenose njemački mediji, pomahnitali Srbijanac teške je povrede nanio i komšiji svoje bivše supruge Hubertu K. (61), kojeg je zatekao u njenom stanu.

– Željko M. u nedjelju oko 12:30 sati došao je na kapiju kuće u kojoj mu živi bivša supruga s njihovim maloljetnim sinom. Čim je ušao u stan, potegnuo je nož i ubo je ženu, a onda je teške povrede nanio i komšiji kojeg je zatekao u stanu. Sumnja se da je motiv krvavog zločina ljubomora i to što se nije mogao pomiriti s raskidom i činjenicom da mu se porodica raspala – prenijeli su njemački mediji.

Oni, međutim, nisu naveli je li komšija pokušao odbraniti ženu ili je Željko M. posumnjao da je on novi partner njegove nekadašnje supruge,piše Avaz

Kako navode, drama u stanu u Hamburgu odigrala se naočigled njihovog sina i osmogodišnjeg djeteta, rođaka teško povrijeđene žene. Pomahnitali muškarac, nasreću, nije dirao djecu i ona su ostala nepovrijeđena.

– Poslije zločina Željko M. je pobjegao iz ženinog stana, a njegova bivša supruga i komšija s teškim su povredama prebačeni u bolnicu. Hitno su operirani i njihovo stanje je stabilno, ali teško – navode izvori iz istrage.

Željko M. je, međutim, iste večeri oko 21 sat sam došao u policiju i predao se.