Žena iz Njemačke donijela pozamašnu svotu: Ukrala 3.200 eura kćerki starice koju njeguje

 

 

Naime, kako se navodi u optužnici, Tadićeva je u mjestu Vitanovići u kući L.S, o kojoj se brine i za to je plaćena, za krađu iskoristila dolazak njene kćerke A.L. iz Njemačke, znajući da ona kod sebe ima pozamašnu svotu novca.

Kako se navodi u optužnici, dok je staričina kćerka bila u dvorištu optužena je iz njene jakne uzela ključ od zaključane spavaće sobe na spratu.

Ušla je u sobu i iz torbe A.L, iz kasice u kojoj su se nalazile tri koverte s razvrstanim sumama novca od po 4.000 KM te 4.500 i 2.000 eura, izvadila i kod sebe sakrila novac – navodi se u optužnici.

Uzela je ukupno 3.200 eura, a potom zaključala spavaću sobu i na vrijeme vratila ključ u jaknu.

Tadićeva je, kako se navodi, ubrzo otišla kući, pribavivši tako sebi protivpravnu imovinsku korist za navedeni novac.

Po prijavi događaja policiji, osumnjičena žena uspjela je dio novca vratiti A.L. Vratila joj je 3.000 eura, jer je u međuvremenu jedan dio novca potrošila na izmirenje dugova.

Optužnica Tadićevu tereti za tešku krađu koju je počinila na naročito drzak način.

Sličan slučaj desio je početkom avgusta u Bakincima, kod Laktaša, kada je policija uhapsila Adrijanu T. (21) iz Gradiške i Đenanu Ž. (45) iz Kozarske Dubice zbog sumnje da su opljačkale kuću u kojoj je Adrijana bila kućna pomoćnica.

Pokradena kuća je u vlasništvu A.T. iz Gradiške, a iz nje su ukrale LCD TV, bušilice, brusilice, kofer s alatom te još nekoliko uređaja.

Policija ih je brzo pronašla i protiv njih Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavili izvještaj, pišu “Nezavisne“.


Tkportal.ba je medijski projekt, definiran kao moderna informativna stranica, čitaocima nudi obilje relevantnih informacija