Fudbaleri Željezničara posjetili Memoralni kompleks u Kalesiji Gornjoj i dva Udruženja građana

Sve je spremno za fudbalski spektakl u Kalesiji. Naime, danas će se na Gradskom stadionu u Kalesiji sa početkom u 15:30 sati odigrati prijateljska utakmica između FK Bosna Kalesija i FK Željezničar Sarajevo. Interesovanje u Kalesiji, ali i susjednim općinama, za ovu utakmicu je jako veliko i najavljen je dolazak velikog broja ljubitelja. FK Bosna Kalesije je već obavio sve potrebne pripreme kako bi ovaj sportski događaj na Gradskom stadionu u Kalesiji protekao u najboljem redu.

Nakon jučerašnje utakmice protiv Hajduka u Orašju, fudbaleri Željezničara su sinoć u večernjim satima stigli u Kalesiju, gdje su prenoćili u hotelu „Košuta“. U organizaciji FK Bosna Kalesija organizirana je zajednička večera i druženje fudbalera Željezničara i kalesijske Bosne. Tom prilikom je općinski načelnik Sead Džafić uručio prigodne poklone Amaru Osimu, šefu stručnog štaba FK Bosna Kalesija. Načelnik Džafić se ovom prilikom zahvalio upravi, stručnom štabu i igračima Željezničara na posjeti općini Kalesija i poželio im dobrodošlicu i da se ugodno osjećaju u Kalesiji.

Pored fudbalera i predstavnika Bosne i Željezničara druženju su prisustvovali i predstavnici FK Tuzla City, predsjednik Azmir Husić, sportski direktor Samir Muratović i šef stručnog štaba Elvir Baljić.

Prije današnje utakmice, zajedničke delegacije Željezničara i Bosne su posjetili Memoralni kompleks i šehidsko mezarje u Kalesiji Gornjoj, gdje su polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast civilnim žrtvama zločina sa područja opštine Zvornik, stradalih 1992.godine, a koji su svoj posljednji smiraj pronašli na mezarju u Kalesiji Gornjoj.

Ahmet Grahić, predjsednik Udruženja zarobljenih i nestalih građana općine Zvornik se zahvalio delgacijama Željezničara i Bosne na posjeti Memorijalnom kompleksu u Kalesiji Gornjoj i upoznao goste iz Sarajeva da je do sada na ovom mjestu svoj smiraj našlo oko 1.550 ubijenih s područja Zvornika, a da se za gotovo četvrtinom ubijenih još uvijek traga.

Nakon Kalesije Gornje, fudbaleri Željezničara su posjetili Udruženje „Osmjeh nade Kalesija“, gdje su u ugodnom druženju mogli saznati neke osnovne informacije o radu ovog Udruženja koje okuplja djecu sa posebnim potrebama. Igrači Željezničara su, ovom prilikom, članovima Udruženja uručili fudbalske lopte i pozvali na današnju utakmicu protiv Bosne, ali i budu gosti Željezničara na jednoj od narednih utakmica u Sarajevu.

Također, prilikom boravka u Kalesiji, igrači Željezničara su upriličili i susret sa članicama Udruženja „Ženo majko, sestro“ Kalesija. Nasiha Pjanić, je u ime Udruženja kazala da joj je posebna čast i zadovoljstvo što su imale priliku da se susretnu sa fudbalerima Željezničara. Ona je istakla žaljenje što prijem gostiju iz Sarajeva nije upriličen u prostorijama ovog Udruženja, koje su neuslovne, kako je naglasila, i koje trenutno koristi više kalesijskih udruženja. Članice Udruženja „Ženo majko, sestro „ su dobile prigodne poklone od igrača Željezničara i dobile poziv za posjetu ovom klubu.

Prijateljska utakmica Bosna Kalesija – Željezničar Sarajevo igra se danas na Gradskom stadionu u Kalesiji sa početkom u 15:30 sati. Prije početka susreta, u prostorijama kluba, održat će se press konferencija na kojoj će se predstavnicima medija obratiti Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara i Ibro Mahmutović, šef stručnog štaba Bosne. Željezničar je u Kalesiju stigao u punom sastavu tako da će ljubitelji fudbala danas na Gradskom stadionu Kalesiji, između, ostalih moži uživati u igrama Sulejmana Krpića, Semira Štilića i ostalih fudbalera sarajevskog premijerligaša.

(Radio Feral)