Reprezentacija BiH u Zenici pregazila Finsku 4-1

U prvoj utakmici nakon privremenog, dvodnevnog napuštanja izborničke funkcije reprezentacije BiHRobert Prosinečki izmiješao je sastav u odnosu na poraz u Armeniji i — pogodio. Bez Edina Džeke, u prvoj postavi osvanuli su Vladan KovačevićZoran KvržićElvis Sarić i Armin Hodžić.

U odličnoj utakmici BiH je u Zenici pregazila Finsku 4-1 i ostala u igri za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine.

BiH je dominirala tijekom cijele utakmice, obrana je izgledala solidno, a tu je bila i dominacija u posjedu — u prvom poluvremenu, primjerice, lopta je u nogama igrača BiH bila 64 posto vremena. Dominacija je potvrđena i rezultatski i možemo reći da je nakon prvih 45 minuta bilo “samo” 2-0 za BiH.

U 29. minuti za 1-0, nakon odlične asistencije Kvržića, zabio je Izet Hajrović, a osam minuta kasnije Miralem Pjanić pogodio je s bijele tačke za 2-0. U 60. minuti Pjanić stiže do svog drugog gola nakon odlične timske kombinacije. U 76. minuti Hodžić je jedan odbijanac pospremio u mrežu za 4-0. Reprezentativci BiH propustili su još nekoliko izglednih prilika, a spomenimo i da je Pjanićev udarac iz slobodnjaka u 54. minuti odsjeo na prečki.

Jedini gol za Finsku postigao je u 79. minuti Joel Pohjanpalo.

Reprezentacija BiH stigla je tako do desetog boda u kvalifikacijama. Druga je Finska s dva boda više, a prva Italija s 18 bodova i utakmicom manje (večeras Talijani igraju protiv Grka). U utorak je na rasporedu Grčka, za nešto više od mjesec dana BiH dočekuje Italiju, a posljednju utakmicu u kvalifikacijskom ciklusu odigrat će 18. studenog u Lihtenštajnu.