Kvalifikacije za EP: Zmajevi bez Džeke na neugodne Fince

Zmajevima je za ostanak u igri za plasman na EURO neophodna pobjeda, a veliki problem predstavljaće im činjenica da će igrati bez kapitena Edina Džeke, koji je nedavno slomio jagodičnu kost i morao je na operaciju.

Uprkos tome svi u bh. taboru, kao i selektor Robert Prosinečki, tokom priprema u trening kampu Fudbalskog saveza BiH, najavljivali su da idu na trijumf.

Samo nas pobjeda ostavlja u utrci za EURO, dok bi se Finci pobjedom ili remijem najvjerojatnije već kvalificirali. Nažalost, izgubili smo bodove gdje nismo računali na to. Zato nam je ova utakmica jako bitna, bodovi nam trebaju da ostanemo u igri. Puno smo radili kroz ovaj tjedan jer smo imali više vremena nego na prethodnim okupljanjima. Vidjećemo kojih će 11 igrača startati. Džeko će nam nedostajati, ali neko će ga morati zamijeniti. Ima tu još igrača koji bi mogli da donesu neki novi impuls u igri pa ćemo da vidimo. Moraćemo da budemo na visokom nivou ako želimo da napravimo dobar rezultat“, istakao je Prosinečki u petak uvečer, dan uoči utakmice na Bilinom polju.

Osim duela BiH – Finska koji će se igrati sa početkom u 18 sati, danas su u grupi ‘J’ na rasporedu i preostala dva duela sedmog kola. Tako će se u terminu od 20.45 sati sastati Italija – Grčka i Luhtenštajn – Armenija.

Poredak u grupi ‘J’: Italija 18 bodova, Finska 12, Armenija 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.


{$excerpt:n}