Krvava noć u Živinicama: Napadač pucao u djevojke, jedna u teškom stanju

Na njih je pucao muškarac koji je s jednom od njih bio u emotivnoj vezi. Nakon kraćeg razgovora djevojka i njena drugarica su sjele u automobil, a nakon toga je uslijedila pucnjava. Djevojke su ranjene, a muškarac je pobjegao s mjesta događaja.

Dvije ženske osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se večeras dogodila ispred lokalnog hotela u Živinicama, potvrđeno je za Klix.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).Kako su nam kazali iz Operativnog centra MUP-a TK, dojava o pucnjavi ispred hotela Toplice u Živinicama upućena je u 20:20 sati.

“Tom prilikom je došlo do upotrebe vatrenog oružja od muške osobe, a povrede su zadobile dvije ženske osobe. Službenici policije su identifikovali muškarca, lišili ga slobode i trenutno je u toku kriminalistička obrada”, precizirali su iz Operativnog centra MUP-a TK.

Kako nezvanično saznajemo, povrede su zadobile dvije ženske osobe mlađe životne dobi. One su prevezene u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje im se ukazuje ljekarska pomoć.

Uviđaj na mjestu pucnjave obavljaju službenici odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice.