NJOJ SE NE BISTE ZAMJERILI Melisa je šampionka u kik-boksu

Čak i u svijetu rijetke su žene koje se profesionalno bave boksom, pa zato ne čudi što se u Bosni i Hercegovini na prste mogu izbrojati devojke koje su se odlučile za rukavice i bokserski džak.

Jedna od njih je Melisa Mehanović iz Tojšića, balkanski prvak u Kick Light i državni prvak u K-1 disciplini. Ona je dokaz da i žene znaju da biju i da krv, znoj i nokauti nisu rezervisani samo za muškarce.

U svijet boksa upustila se iz čiste znatiželje. Već prilikom prvog sparinga shvatila je da se ne boji udarca, već da ga prije doživljava kao izazov rekla je za naš portal Mellisa.

Oduvijek sam voljela adrenalin, borbu, nadmetanje. Stalno bih se takmičila, a u boksu je najvažnije da se ne bojiš – otkriva Melisa, koja je u 2019.godini osvojila 6 zlatnih i 1 srebrenu medalju.

Nadamo se da će Melisa zasijati i ove 2020 i dokazati svoju vrijednost.

https://tkportal.ba/2019/03/24/prvakinja-balkana-melisa-mehanovic-najljepsi-osjecaj-je-bio-intoniranje-himne-bih-na-proglasenju-pobjednika/
https://tkportal.ba/2019/03/18/melisa-mehanovic-nastavlja-da-nize-uspjehe-osvojena-zlatna-medalja-na-prestiznom-turniru-u-brckom/
Melisa Mehanović nastavlja da niže uspjehe: Osvojena zlatna medalja na prestižnom turniru u Brčkom