U povodu Dana učitelja gradonačelnik Srebrenika organizirao prijem za prosvjetne radnike

U povodu 5. oktobra, Dana učitelja, danas je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović organizirao prijem za predstavnike sindikalnih organizacija i menadžmenta svih osam osnovnih škola s područja Srebrenika.

Uputivši čestitke prosvjetnim radnicima, gradonačelnik Omerović je posebno naglasio da 5. oktobar, Dan učitelja predstavlja dan ponosa, te da prosvjetni radnici obavljaju jedan izuzetno častan i odgovoran posao na odgoju i obrazovanju mladih. Čestitke prosvjetnim radnicima uputio je i Muhamed Jašarević, šef Gradske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti, naglasivši da treba uložiti dodatne napore na stvaranju preduslova za ostanak mladih u BiH. Zahvalivši se na svečanom prijemu, predstavnici srebreničkih osnovnih škola posebno su naglasili da zajedničkim snagama treba stvarati povoljnijie uslove za odgoj i obrazovanje mladih generacija te poboljšanju materijalnog položaja prosvjetnih radnika.

U okviru obilježavanja ovog datuma, u popodnevnim satima polaganjem cvijeća na centralna spomen-obilježja odat će se dužna počast stradalim braniteljima, a održat će se i svečana proširena sjednica Nastavničkog vijeća srebreničkih osnovnih i srednjih škola.

Radio Srebrenik.