Poznat termin odigravanja prijateljske utakmice “Bosna” – “Željezničar”

Ljubitelje fudbala u Kalesiji uskoro očekuje pravi fudbalski spektakl. U Kalesiju stiže FK Željezničar iz Sarajeva, koji će odigrati prijateljsku utakmicu protiv FK Bosna iz Kalesije.

Utakmica Bosna – Željezničar će se odigrati u nedjelju, 13.oktobra, na Gradskom stadionu u Kalesiji, sa početkom u 15 sati.

S obzirom da se u tom periodu neće igrati utakmice „Premijer“ lige BiH, zbog nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP, fudbaleri Željezničara će prvenstvenu pauzu iskoristiti da prije Kalesije odigraju pripremnu utakmicu u Orašje. Tokom dvodnevnog boravka Željezničara u Kalesiji planiran je niz aktivnosti.

„Željezničar dolazi u Kalesiju u subotu, 12.oktobra u večernjim satima, gdje će prenoćiti. Dan kasnije, u nedjelju, 13.oktobra planirano je druženje sa igračima, članovima stručnog štaba i uprave sarajevskog premijerligaša, šetnja kroz Kalesiju, obilazak pojedinih udruženja i posjeta Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju u Kalesiji Gornjoj. Tom prilikom će gosti iz Sarajeva položiti cvijeće i proučiti fatihu žrtvama zločina koji je počinjen na području opštine Zvornik 1992.godine. Revijalna utakmica između FK Bosna Kalesija i FK Željezničar Sarajevo igra se u nedjelju, 13.oktobra na Gradskom stadionu Kalesiji sa početkom u 15 sati“, kazao je Zuhdija Karić, predsjednik FK Bosna Kalesija.

Karić je naglasio da su u FK Bosna već počele pripreme za dolazak Željezničara, od uređenja igrališta, klupskih prostorija, tribina i prilaza stadionu do tehničkih detalja vezanih za doček gostiju iz Sarajeva.

„Nadam se da ćemo spremni dočekati naše goste i da ljubitelje fudbala u Kalesiji očekuje pravi fudbalski spektakl u nedjelju, 13.oktobra“, istakao je Karić i dodao kako očekuje da  će tribine na Gradskom stadionu u Kalesiji biti ispunjene do posljednjeg mjesta, s obzirom da će Željezničar doći sa prvim timom.

Inače, Željezničar i Bosna iz Kalesije imaju dugogodišnju saradnju jer je boje sarajevskog premijerligaša nosilo nekoliko igrača iz Kalesije. Podsjećamo, iz redova kalesijske Bosne prije 15-tak godina u Želju je prešao Anel Pjanić, nakon njega Anel Alibašić, a plavi dres je nosio i Senad Husić, koji je svoju karijeru također započeo u FK Bosna. Nedavno je ponovo aktuelizirana saradnja ova dva kluba, kada je u omladinsku selekciju Željezničara prešao talentovani Amar Hamidović.
Riječ je o 12-godišnjaku kojeg je trenirao Sadik Osmanović – Crnjo, koji je na neki način i posredovao najavljenom gostovanju Želje u Kalesiji.

Pored fubalara, još jedan Kalesijac trenutno obnaša veoma važnu ulogu u klubu sa Grbavice. Riječ je o Elvisu Huremoviću, aktuelnom sekretaru FK Željezničar, koji je, prema riječima Sadika Osmanovića, trenera omladinskog pogona kalesijske Bosne, najzaslužnijih za dolazak Željezničara u Kalesiju.

(Radio Feral)