Požar na porodičnoj kući u Miljanovcima: Problem traje više od godinu

U porodičnoj kući Izeta Spahića iz Miljanovaca danas se desio požar u kojem je pričinjena materijalna šteta. Požar u kojem na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba produbio je strah i paniku porodice Spahić koji se već godinu dana bore sa čestim požarima na kući. Izet kaže da se već nekoliko puta obraćao Elektrodistribuciji u Kalesiji, Tuzli i Sarajevu.

“Rekli su nam da je problem u elektro instalacijama. Sve sam izmijenio u prvom spratu, gdje se požar i dešava, međutim problem nije riješen. Sve krene iz utičnice. Nedavno se zapalila staza, kod oca koji boravi u prvom spratu kuće izgorjelo je tabure” kaže Spahić.

Supruga Izeta Spahića, Mediha kaže da je velika sreća što njen svekar danas nije bio u kući jer ne smije ni pomisliti šta se moglo desiti čovjeku od 84 godine.

“Strašno je bilo. Kada smo otvorili vrata dim je bio prejak. Nije se moglo od njega ni ući u prostoriju” dodala je vidno potresena i preplašena žena.

Najviše strahuje, kaže Mediha, da se nešto ne desi njenoj djeci. Ima blizankinje od 6,5 godina. Dobila ih je nakon 15 godina braka i ne bi podnijela da im se nešto desi.

“One su također preplašene. Gledale su kako staza gori. Danas su bile u školi kada se desio požar. Svi strahujemo šta se može desiti jer se često dešava. Mi u pola kuće nikako i nemamo struje” kaže Mediha.

Prema riječima Izeta Spahića, prije tri mjeseca kod komšije je izgorjela kuća.

Izet dodaje da je zatražio da se prebaci na drugu mrežu. On i njegova supruga apeluju na nadležne i nadaju se da će u što kraćem roku riješiti problem, da će biti prebačeni na drugu mrežu i da će to biti kraj njihovim noćnim morama.

Već odavno nemaju miran san strah da će se požar ponoviti je ogroman.

IZVOR: ntv.ba