U Srebreniku svečano obilježena 28. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije

U organizaciji Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, danas je u velikoj sali srebreničkog Doma kulture  održana svečana akademija kojom je na dostojan način obilježena 28. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije. Podsjećajući na herojske dane otpora agresiji na BiH, Mujo Muratović, predsjednik Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, posebno je naglasio da su šestorica srebreničkih policajaca položili svoje živote u temelje suverene i nezavisne BiH, dok je 40 policajaca teže ili lakše ranjeno. Učesnicima svečane akademije obratili su se i Mehmed Bajraktarević, ratni načelnik općine Srebrenik, i Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika, koji su posebno naglasili da neizmjerno možemo biti ponosni na sve ono što su pripadnici policije u periodu od 1991. do 1995. godine učinili u odbrani ovog grada i cijele BiH. Zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani Srebrenika, tadašnjeg Okruga Tuzla i cijele BiH na svečanosti su uručena prigodna priznanja i zahvlanice.

U sklopu obilježavanja ove godišnjice, predstavnici gradskih vlasti, policijskih struktura i boračkih udruženja položili su cvijeće na spomen-ploču stradalim policajcima, centralno šehidsko spomen-obilježje i spomen-kostrunicu stradalim antifašistima u toku Drugog svjetskog rata.

Potom je u planinarskom domu „Lipici“ upriličeno druženje bivših i sadašnjih policajaca i njihovih gostiju, na kojem su evocirane uspomene na herojske dane otpora naroda ovog kraja agresiji na BiH.

M.O.
Objava U Srebreniku svečano obilježena 28. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}