Domovi penzionera Tuzle i Bijelog Polja zajedno apliciraju na IPA i EU fondove

Dijana Knežević, zamjenica direktora „Doma starih“ Bijelo Polje, kazala je da sporazum ima za cilj učvrstiti već uspostavljenu saradnju dvije ustanove koje se bave istom djelatnošću

Sporazum o međunarodnoj saradnji, koji podrazumijeva zajedničko apliciraanje na projekte IPA fondova, kao i fondova Evropske Unije, potpisan je danas između JU „Dom penzionera“ Tuzla, JU „Dom starih“ Bijelo polje, te dvije nevladine organizacije, „Eko zeleni“ TK i „Euromost“ iz Bijelog Polja.

„Potpisivanje sporazuma predstavlja čvrstu i uspješnu prekograničnu saradnju dvije ustanove, a cilj nam je isti. To je podizanje kvaliteta usluga koje pružamo našim korisnicima“, kazala je Knežević.

Voda i zrak ne poznaju granice, istakao je Muhamed Omerović, predsjednik „Eko zelenih“ TK, naglasivši da se u skorijoj budućnosti nada da će potpisivanju sličnih ugovora prisustvovati udruženja i ustanove iz Srbije i Hrvatske.

Ovaj sporazum podrazumijeva razmjenu iskustava naše primarne djelatnosti, a to je smještaj i briga starih i nemoćnih osoba, kao i zajedničko apliciranje na projekte IPA fondova i fondova Evropske Unije. Sporazumom i saradnjom želimo osnažiti dvije javne ustanove, te pokušati lakše i što boljim projektima osigurati sredstva iz pomenutih fondova, kako bi našim korisnicima obezbijedili što bolje uslove“, kazao je Mirsad Bakalović, direktor JU „Dom penzionera“ Tuzla.