Policajac optužen za krivično djelo obljube nad djevojčicom

Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv V. Ž. (43), policajca iz Mionice, zbog nedozovoljenih polnih radnji nad 13-godišnjom djevojčicom, školskom drugaricom njegove ćerke.

Kako saznaje „Blic“, Više tužilaštvo policajca tereti za krivično delo obljube nad djetetom mlađim od 14 godina, pošto je od marta do sredine juna ove godine, kada je uhapšen, sa devojčicom čiji se identitet čuva, najpre stupio u kontakt i “emotivnu” vezu, a potom nad njom u više navrata izvršio nedozvoljene polne radnje. Za ovo krivično djelo zaprećena je zatvorska kazna od pet do 12 godina.

Sve se dešavalo u periodu kada žrtva još nije napunila 13 godina.

Istraga pre podizanja optužnice i iskazi same devojčice, koje su vještaci psihijatrijske struke ocjenili kao vjerodostojne, pokazala je da je “muškarac nije prislio na se*sualne odnose”.

Školska drugarica policajčeve ćerke, kako je pokazalo vještačenje, “fizički je zrelije dete u odnosu na svoju generaciju, ali je i emocionalno nezrela” što se, između ostalog, vidjelo i po njenoj izjavi da “misli da se zaljubila” u znatno starijeg muškarca.

Iskoristio nezrelost, stekao povjerenje pa je obljubio

– Koristeći upravo emocionalnu nezrelost djeteta, to što je bliska drugarica njegove ćerke, ne samo u školi nego i van nje, kao i poznajući njene porodične prilike da su joj roditelji razvedeni i da njena majka, s kojom živi, često odsustvuje od kuće tokom popodneva i večeri kada radi u drugoj smeni, V. Ž. se približio žrtvi i stekao njeno povjerenje – navodi pouzdani izvor “Blica” iz istrage.

Kako saznajemo dalje, tokom troipomesečne veze, u večernjim satima dolazio je po nju i u svom automobilu vozio na razna mesta u okolini Mionice gde ju je više puta obljubio.

Odale ga poruke

Jedan od materijalnih dokaza koje su pribavili policija i tužilaštvo za sud, kako saznajemo, jesu poruke koje su razmjenjivali devojčica i muškarac, a u kojima, pored eksplicitnog sadržaja, ima i prepričavanja njihovih viđanja i događaja, kao i dogovaranja narednih susreta.

Upravo zahvaljujući tim porukama, koje je u telefonu ćerke pronašla njena majka, ovaj slučaj je otkriven, a kada su žrtvini roditelji to prijavili policiji, s obzirom da broj telefona s kojeg su djetetu stizale poruke nije bio memorisan, policajci su otkrili da se radi o njihovom kolegi.

Inače, V. Ž. se nakon hapšenja, posle kojeg je odmah suspendovan s posla, sve vrijeme istrage branio šutnjom.

Za krivično djelo za koje je optužen, zaprećena je kazna od pet do 12 godina zatvora. Suđenje pred valjevskim Višim sudom će zbog zaštite maloletne žrve biti zatvoreno za javnost.