U Tuzlanskom kantonu zaplijenjena droga u vrijednosti 600 hiljada KM

Sve je više droge i opojnih sredstava na području Tuzlanskog kantona protiv čega se bori policija u ovom kantonu. Danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održana konferencija za javnost na kojoj se govorilo o zloupotrebi opojnih droga. Istaknuli su da je u posljednjih nekoliko dana zaplijenjena velika količina opojnih droga.

– Tačno 7.324 tableta „ekstazi“  pronađeno je u Tuzli u jednoj obiteljskoj kući, 5.637 grama praškaste materije „ekstazi“, 22 vrećice vakum pakiranja u kojima je bilo oko 11 kilograma opojne droge „speed“ te oko 430 komada drugih predmeta koji se još uvijek vještače i dokumentiraju – rekao je direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman.

Tržišna vrijednost zaplijenjene robe, odnosno droge je oko 600 hiljada maraka. Prošle godine je provedeno 13 akcija i uhićeno više od 30 osoba.

– Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su i u prethodnom peridu oduzimali određene vrste droga, primjerice količine 73 kilograma skanka i niz opojnih narkotičnih sredstava. Od početka 2019. godine prema Kantonalnom tužilaštvu je proslijeđeno 211 izvještaja o učinjenim krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Izvršili smo 33 pretresa na različitim lokacijama gdje je indicirano da se nalaze narkotička sredstva –  iznio je podatak koordinator kriminalističke policije Mevludin Omerović.

Prošle godine na području Tuzlanskog kantona je provedeno 13 akcija i uhićeno  više od 30 osoba.