U Orhaovici kod Zenice uhapšen presuđeni silovatelj Valentić

Podsjetimo, on je prijetio komšijama, zapalio im sijena, a navodno je na jednog od njih krenuo i nožem, zbog čega su mještani danima bili u strahu, piše “Avaz“.

Prijetio komšijama

Kako nam priča mještanin Orahovice, najprije su uočili Valentića na jednom proplanku iznad sela, o čemu su odmah obavijestili policiju koja je danima patrolirala ovim mjestom.

Policajci su primijetili kako njegov brat ide sa kesom u kojoj se nalaze hrana i cigare, te odlazi u kuću Jakuba Jahijaja. Nakon što se vratio njegov brat, policija je upala u kuću i zatekla Valentića u kupatilu kako se tušira. Odmah su ga uhapsili – priča nam mještanin Orahovice, dodajući da je priveden i Jahijaj u čijoj kući je pronađen.
Inače, osim u šumi, proteklih dana presuđeni silovatelj krio se u šumi i obližnjoj štali, ali i kod komšije Jahijaja.

Laknulo nam je kada smo čuli da je pronađen i uhapšen. Plašili smo se da se ne desi novi Gačić – govore mještani.
Podsjetimo, javnos je ostala u šoku nakon što je Valentić, u avgustu 2007. godine, silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju, kćerku.

Nejaku djevojčicu je oko ponoći podigao iz kreveta i izveo van, gdje je sa njom ostao oko tri sata.

Monstruozni događaj

Dvanaestogodišnjakinja je doživjela teške fizičke i psihičke traume, a nedugo nakon monstruoznog događaja, otac silovatelj je uhapšen i smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Zenici. Djevojčica se s majkom odselila iz Kovačevića.

{$excerpt:n}