Mladić preminuo nakon rutinske operacije krajnika

Velika tragedija dogodila se u šibenskoj bolnici. Mladić je otišao na rutinsku operaciju krajnika, i nakon nje – umro. Pokrenuta je unutarnja kontrola u bolnici, obaviješteno je i Ministarstvo zdravstva.

U šibensku bolnicu 19-godišnjak je stigao prošloga tjedna zbog rutinske operacije krajnika. ‘‘Mogu potvrditi da je došlo do smrti pacijenta nakon operacije tonzil-lektomije, što samo po sebi predstavlja neočekivani i neželjeni događaj u samoj bolnici”, rekla je za Dnevnik.hr ravnateljica OB Šibenik Sanja Jakelić.

U šoku je i obitelj preminuloga 19-godišnjaka. Pred kamere ne žele, na upit Dnevnika Nove TV odgovaraju porukom. “Ispričavam se, u teškoj sam boli i ne bih želio izlaziti u javnost, pogotovo s neprovjerenim informacijama. Čekam izjavu bolnice u petak nakon konzilija povjerenstva gdje ću dobiti konkretne odgovore. Pozdrav”, napisao je mladićev otac.

”Obdukcija je pokazala je da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Sat vremena je trajala reanimacija, ali bezuspješno. No, zašto i kako je uopće do smrti došlo, pokazat će detaljnija patološka analiza. Neslužbeno doznajemo da se mladić za operaciju odlučio zbog čestiih upala grla, a jedna rutinska operacija krajnika završila je tragično”, izvijestila je Nova TV.

Istražuje se što je točno pošlo po zlu, između ostaloga, i unutarnjom bolničkom kontrolom. Ravnateljica bolnice poručuje da će se do kraja tjedna znati više detalja. Zasad se zna da se mladić nakon 15-minutne operacije probudio, a nepuna dva sata poslije je umro.

Poznati hrvatski anesteziolog s 35 godina rada u struci, stoga, ne sumnja u rad anesteziologa. ”Oni nikad ne djeluju trajno. Ako se pacijent uspio probuditi, bio je svjestan, što sam čuo da se desilo, to govori da je doza anestetika i način anestetike bio u redu”, kazao je za Dnevnik Ino Husedžinović, stalni sudski vještak za anesteziologiju i intenzivnu medicinu.