Kalesija: Da li je izvršena podjela direktorskih funkcija u školama

Stranka demokratske akcije, Demokratska fronta, Socijaldemokrati, Stranka za Bosnu i Hercegovinu i Savez za bolju budućnost čine vlast na području Tuzlanskog kantona.

S tim  u vezi, ove stranke su raspodjelile i direktorske pozicije kada su u pitanju osnovne i srednja škola u Kalesiji – piše infoplus.ba

Umjesto SBB-ovog dosadašnjeg direktora u MSŠ Kalesija Bege Hadžića na njegovo mjesto će kadar SDA Elvir Mujkić profesor matematike iz Tojšića, dok će SBB-ovac Armin Hodžić ostati na direktorskoj poziciji u Vukovijama.

Umjesto Ibrahima Sakića (PDA) na mjesto direktora u OŠ Tojšići bit će imenovan Fejzulah Mujanović iz Socijaldemokrata BiH, dok je direktorsku poziciju u Raincima Gornjim dobila Stranka demokratske akcije i po svemu sudeći bit će imenovana Amira Gutić koja je ranije obnašala tu funkciju.

Stranka demokratske akcije dobila je i direktorsku poziciju u OŠ Kalesija gdje još uvijek nije poznato ko će biti direktor dok je Stranka za BiH dobila direktorsko mjesto u OŠ Memići – piše infoplus.ba

tkportal.ba/infoplus.ba ( Foto: arhiv )