Zmajevi preživjeli dramu na nebu: Sekunda je nedostajala da se sruši avion

Nogometaši Bosne i Hercegovine stigli su u Jereven gdje ih očekuje dvoboj kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Prema pisanju Avazasekunda je nedostajala do tragedije. Tijekom leta, ngdje iznad Istanbula, avion je naglo skrenuo ulijevo, navodno pod 20 i nešto stupnjeva nagiba.

“Sekunda, odnosno jedan stupanj nagiba je nedostajao da se avion strmoglavi i sruši. To odgovorno tvrdim jer imam više od 600 sati leta kao pilot. O ovome incidentu ću obavijestiti Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH. Nitko se ne može igrati ljudskim životima. Možete to slobodno napisati. Jednostavno, nisu dozvoljeni nikakvi nagli okreti. Nagib već od 30 stupnjeva je koban, a ono je, prema mojim procjenama, bilo 28 stupnjeva”, rekao je pilot, čiji je indetitet poznat samo redakciji Avaza.

Slijetanje u Jereven popratile su brojne tubulencije zbog jakih udara vjetra, no igrači su po izlasku iz zrakoplova i na šalterima za pregled putovnica izgledali mirno.

BiH u nedjelju mora pobijediti Armeniju, ako želi ostati u utrci za plasmanom za Europsko prvenstvo. Nakon pet odigranih kola, odnosno polovice natjecanja po skupinama, ima svega 7 bodova, pet manje od Finske i čak osam od Italije.