Bingo u Banovićima gradi tržni centar i robnu kuću

Izgradnja modernog tržnog centra i robne kuće sa stambeno-poslovnim prostorima projekti su kompanije Bingo koji će uskoro biti realizirani na području Banovića. Kako saznaje Klix.ba, administrativni poslovi su već u toku, a prvi radovi na terenu se očekuju u aprilu iduće godine.Vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić prije nekoliko dana je održao sastanak sa načelnikom Banovića Midhatom Husićem, a tom prilikom se govorilo o investicijama vlasnika najvećeg trgovačkog lanca u BiH na području ove općine.

“Kompanija Bingo u Banovićima namjerava graditi tržni centar veličine okvirno deset hiljada kvadratnih metara na lokalitetu bivše Briketare, a već se radi projekt rušenja postojeće zgrade jer su dostavljene geodetske podloge. Druga investicija je na mjestu Robne kuće u Banovićima koja je estetski u veoma lošem stanju te će ona biti srušena, a na njenom mjestu izgrađena nova robna kuća uz stambeno-poslovni prostor”, rekao je Husić za Klix.ba.

Nadležena općinska služba već je stupila u kontakt s arhitektima koji su zaduženi za realizaciju stručnih rješenja za realizaciju ova dva projekata. Izgradnja novih objekata bi, kako saznajemo mogla početi već u aprilu iduće godine.