U Tutnjevcu kod Srebrenika otkriveno šehidsko spomen-obilježje

U prisustvu brojnih mještana, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Grada Srebrenika, te predstavnika boračkih udruženja, u srebreničkom naselju Tutnjevac otkriveno je spomen-obilježje četvorici  šehida iz ovog naselja. Novoizgrađeno spomen-obilježje zajednički su otkrili predstavnici gradskih vlasti Srebrenika i porodica šehida i poginulih branitelja.

Okupljenim mještanima obratili su se Fehima Cviko, majka jednog od četvorice šehida, Emir Sofić, sekretar OBDOR-a Srebrenik, Damir ef. Jahić, mjesni imam u Tutnjevcu i Nermin Jašarević, pomoćnik gradonačelnika Srebrenika i šef Gradske službe za civilnu zaštitu.

U uređenje terena i izgradnju šehidskog spomenika uloženo je oko 50.000 maraka, od čega je 30.000 maraka izdvojila porodica Fehime Cviko, a presostali iznos donirali su Grad Srebrenik, Vlada Tuzlanskog kantona i brojni pojedinci i privredni kolektivi.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su pomogli izgradnju spomen-obilježja uručene su zahvalnice, a potom su delegacije gradskih vlasti, porodica šehida, boračkih i drugih udruženja polaganjem cvijeća na novoizgrađeno spomen-obilježje odale dužnu počast četvorici šehida iz naselja Tutnjevac.

Radio Srebrenik