Ivanu (22) je dečko (24) u martu brutalno pretukao, a sada joj je stigla i crna ruža

Tužilaštvo smatra da nema osnova sa pokretanje krivičnog postupka, dok u policiji kažu da će istražiti ko je slao poruke koje su djevojku i njenu porodicu uznemirile, s obzirom na vezu sa krivičnim postupkom za nasilje u porodici koji se vodi u Osnovnom sudu u Novom Sadu, saznaje “Telegraf“.

Ivana je više puta sa nepoznatog telefonskog broja SMS porukama upozoravana da pripazi kuda ide, šta radi, šta priča, da razmisli o izmjeni iskaza na sudu, pa joj je čak i ponuđen novac da odustane od tužbe. Zbog svega je uznemirena, kao i njena porodica i ne znaju ko bi mogao da bude dušebrižnik koji je savjetuje i upozorava šta je za nju najbolje – navodi izvor.

Navodno je u jednoj poruci Ivani najavljeno da očekuje crnu ružu, koju je poslije par dana i primila brzom poštom.

Takođe, nezvanično se navodi kako je i njen otac primio pismo od anonimnog pošiljaoca u kojem mu se preporučuje da kćerku posavjetuje šta će reći na suđenju i o njoj piše ne baš biranim riječima.

Porodice Lacković i Filipović su prekinule kontakt nakon što je Đorđe brutalno pretukao Ivanu. Dok se Ivana, navodno, samo jednom čula sa porodicom svog dečka dok je ležala u bolnici i to prije nego što je on uhapšen, njeni roditelji su odmah prekinuli komunikaciju sa nesuđenim prijateljima

Pošto se nisu javljali na telefon, a porodica Lackovića je shvatila da nije najpametnije da im idu na kapiju, navodno su preko bliskih rođaka ponudili novac da Ivana odustane od tužbe, što bi za njega bila olakšavajuća okolnost na suđenju jer bi ga u tom slučaju teretilo samo tužilaštvo po službenoj dužnosti. Njena porodica je demantovala da se nagodila – navodi izvor.

Ivana Filipović je saslušana u okviru istrage koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i prema nepotvrđenim informacijama izjasnila se da se pridružuje krivičnom gonjenju koje je pokrenuto po službenoj dužnosti. Angažovala je i advokata iz Novog Sada.

Ona od kraja marta, kada je napustila posao u jednoj novosadskoj kladionici, živi u selu, kod roditelja.

{$excerpt:n}