Nesretna Naida nagovijestila da bi mogla oduzeti sebi život

U stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu u Zenici dogodio se nezapamćen slučaj samoubistva kada je Naida Čičak (22) izvršila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe. Tragedija se desila na četvrtom spratu zgrade, gdje je djevojka živjela.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), tragedija se dogodila preksinoć, sat poslije ponoći. 

– Do tragedije je došlo aktiviranjem eksplozivne naprave, a najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu – kaže Alić.

Od Adisa Goluba, koji je poznavao stradalu Zeničanku, saznajemo da je radila u jednom ugostiteljskom objektu.

– Radila je u kafiću, bila je super djevojka, normalna. Živjela je u tom stanu pod kirijom. Svi smo u šoku nakon saznanja da je počinila samoubistvo – kaže Golub.

Da je Čičak ipak bila u depresiji, vidi se iz prepiske s prijateljem na Instagramu. Nesretna Zeničanka nagovijestila je da bi mogla oduzeti sebi život. 

– Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, ja više nemam volje nizašta. Nemam ništa u životu, nemam cilj, sve mi je bezveze, prazno, fuj… – napisala je Čičak u prepisci s prijateljem.

Vrata stana u kojem se dogodila tragedija bila su zapečaćena, a ispred njih još su bili vidljivi tragovi krvi stradale Zeničanke.

Komšije u šoku

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer lamelu A kompleksa Makovi. Prema riječima prve komšinice nesretne Čičak, kada je čula jaku eksploziju, nije smjela otvoriti vrata.

– Čula sam da je nešto eksplodiralo. Nisam smjela izaći niti otvoriti vrata. Kada sam se sabrala, otvorila sam vrata i vidjela dim. Mislila sam da je eksplodirala boca, obukla sam se ako budemo morali izaći iz zgrade. Ubrzo su došle policija i Hitna pomoć. Kada sam čula da se ubila komšinica, skamenila sam se – govori nam ona.

izvor: avaz.ba