Srebrenik: Održan 8. memorijalni turnir u čast poginulim rudarima i šehidima

U MZ Lisovići održan je 8. Memorijalni turnir u malom nogometu u čast poginulim rudarima i šehidima.  Na memorijalnom turniru učešće je uzelo ukupno deset ekipa, od kojih je prvo mjesto osvojila ekipa iz Rapatnice, drugo mjesto ekipa iz Zahirovića, a treće momci iz Moranjaka.

Ove godine Memorijalni turnir je organizovan u saradnji MZ Lisovići i Udruženja žena Lisovići.Predsjednica Udruženja žena Lisovići Mešić Suada ističe kako je ovo druga godina njihovog učešća u organizaciju turnira i kako su vrlo ponosne što mogu doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici na taj način, jer su jako mlado Udruženje.

„Udruženje radi već dvije godine i sedam mjeseci, a glavne aktivnosti su nam ručni radovi koje iznosimo na sajmove i prodajemo. Nije u pitanju neka zarada, ali je važno da se prezentujemo. Trenutno imamo 20 članova i našu kordinatoricu. Finansiramo se od naše članarine, a isto tako apliciramo na projekte Fondacije tuzlanske zajednice. Ovo je druga godina kako mi organizujemo Memorijalni turnir. Da nam nije predsjednika Butre, teško bismo same, on nam mnogo pomaže. A iskrena da budem, oragnizovanje ovakvih manifestacija je za nas jedan doživljaj, puno znači da naša lokalna zajednica vidi da smo aktivne i da radimo.“ istakla je Mešić Suada, predsjednica Udruženja žena Lisovići.

Fahir Zukić, poznatiji kao Butro je jedan od najvećih donatora svojoj mjesnoj zajednici, Udruženju, ali i turniru, a kako njegova djela govore, sam motiv organizovanja turnira se veže i za njegovo ulaganje u spomenik u Lisovićima.

Spomen obilježje u MZ Lisovići sam izgradio sam, jer cijenim rudare i šehide, pogotovo što je iz ovog mjesta poginulo puno mladih ljudi. Kada sam ga sagradio, i pred otvaranje spomenika, općina Srebrenik mi je pomogla sa 3 hiljade KM. Kada su me pitali ko mi je inžinjer, ko mi je radio nacrt, a imajući u vidu da ja o građevini znam dosta, rekao sam, ja sam jedan  i znam svašta. Gradim i pravim sve…“ dodao je Fahir Zukić.
Objava Održan 8. memorijalni turnir u čast poginulim rudarima i šehidima pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.